De eerste echte week
Door: Ilse
01 Maart 2005 | Spanje, Zaragoza
Hola amigos!!
Hier weer een berichtje uit het zonovergoten (maar freezing) Zaragoza! Afgelopen week was een ´normale´ week met colleges en dergelijke. Ik moet zeggen dat ik een beetje vergeten was dat ik hier ook echt moet gaan studeren..tja.. Maar ik heb wel redelijk leuke vakken. Tenminste dat denk ik..want het spaans blijft toch nog wel een obstakel! Ik volg nu 6 vakken, ik wil 5 vakken examen doen aangezien ik er minimaal 4 moet halen. Ik zal jullie niet gaan vervelen met een gedetailleerde omschrijving (geinteresseerde kunnen een aanvraag indienen)! Ik heb wel al door dat het niveau wat lager ligt, zo heb ik namelijk af en toe het gevoel dat ik op de middelbare school zit. Dit wordt waarschijnlijk ook veroorzaakt door de volwassenheid van sommige studenten hier (zeer rare kaartspelletjes, inclusief elkaar slaan, in de kantine en roken&blowen overal in het universiteitsgebouw). Zoals jullie op de foto´s kunnen zien heeft er zich gedurende mijn verblijf hier een wereldwonder voltrokken. Er lag een dik pak sneeuw in Zaragoza!! Niet alleen ik heb foto´s gemaakt, de hele bevolking hier.. Het schijnt een van de koudste winters hier te zijn.. HEB IK WEER! Maar over een maandje is het een stuk aangenamer hier.. kan niet wachten! De sneeuw was de volgende dag trouwens alweer gesmolten, het zonnetjes is namelijk wel elke dag aanwezig. Verder heb ik nog een paar foto´s gemaakt van het stappen. Donderdag weer in de Tierra geweest, de buitenlandse studenten bar. Erg gezellig! Vrijdag bij college waren alle erasmus studenten dan ook lichtelijk brak. Vooral bij Sociologia de empresas, zo´n bladiebla vak zat iedereen een beetje te dommelen. Schandalig natuurlijk! Zaterdag was het dan zover.. Ik ben heeel vroeg op gestaan (lees 5.30uur) en ben toen met mijn snowboard onder mijn arm door de stad gaan lopen, de mensen die op straat liepen, keken me erg vreemd aan. Maar ik had ook wel een goede reden. Om 7.00 uur vertrok namelijk de bus richting het noorden, naar formigal. Samen met Ruben, Diederik en Robbert ben ik gaan boarden.. het was echt super!! Erg lag heel erg veel sneeuw en we hadden ook nog een beetje zon! Het gebied daar was groter dan ik had verwacht, en echt wel fijn! Wat een verwennerij!! Was een gezellig dagje, ben bij thuiskomst in bad gesprongen en daarna hebben we de dag afgesloten met een goede apresski! Maar toen ik 24 uur wakker was vond ik het wel welletjes. ZOndag lekker uitgeslapen en gelezen, bernini mysterie in 1 dag..best netjes, toch? Gister nuttige dingetjes gedaan zoals pasfoto´s gemaakt en sportabonnement afgeloten. En niet te vergeten lekker kaasfondue gegeten (Corrie, het was erg lekker!). Zometeen begint mijn college, heb er 3 achter elkaar.. tot 19.00 uur. Daarna sporten. Komend weekend ga ik trouwens met Nicolette naar Barcelona.. JOEPIEEE!!!
Nou, nu zijn jullie weer op de hoogte van wat er allemaal gebeurd met het kleine meisje in de grote stad. Ik heb al vernomen dat ik het een en het ander mis in nederland. Marie, dat ik er nu net niet ben vind k erg jammer maar mail me over al je romantische belevenissen! SNielsje, ook van jou wil ik alles horen van de romantiek in je leven! Mara, vind het echt super voor je!! Ollie, Murano nr.2 volgt snel! Marretje, ik wil een keer naast je zitten in de auto!! Cyrille, heel veel sterkte met je kaak.. hoop dat het snel beter gaat! Lientje, laatste week he.. zet m op!!Donniedon, ik mis je..
Ik laat snel weer van me horen!!
Nieuwe foto´s komen er ook weer aan, zal zorgen dat ik ook een paar culturele foto´s kan laten zien!!
besos
Ik laat snel weer van me horen!!
besos
01 Maart 2005 - 14:00
Renée:
Whahahaha, lekker weer de allereerste reactie! Illy-Billy, hier is het weer ook niet te harden, vooral omdat ik vanmorgen een hitsig rokje heb aangetrokken wat misschien bij nader inzien geen goed plan was! Maar ja je moet toch iets doen om gezien te worden in deze overvolle bieb!(nul computers en iedereen kijkt mij nu jaloers aan)En aangezien we niet allemaal Marie heten, whaha zullen sommige van ons (lees ik) toch nog eens goed uit de ogen moeten kijken of er zo links en rechts nog wat lekkere hapjes rondlopen! Ik stuur je deze week nog een dikke mail, daaaaag lieve Illy, kus! -
01 Maart 2005 - 16:41
Carrie B:
whahaha ik ben lekker als tweede en heb vandaag een iets minder hitsig pak aan. tja sommigen hebben namelijk van nature al een enorm sex-appeal daar heb ik geen kort rokje voor nodig! nee renne, grapje, je rokje stond erg goed en ik zie er gewoon belabberd uit vandaag in mijn relaxpak. Maar goed genoeg over mijn outfit geluld. Lieve illy, ik ben zeer content te horen/lezen dat jij het zo rete naar je zin hebt daar.....en wij hier maar zwoegen. stappen, boarden, middelbare school-lesjes volgen nou nou, willen wij dat allemaal niet. Oja, en die marie heeft weer een freund zoals je reeds vernomen hebt. Zo eentje die ook nog eens romantisch en goed gemanierd is. lucky bastard!! haha en wat heb ik?? nou ik heb weer een nieuwe bijnaam. Ik ga tegenwoordig door het leven als 'plint'. de naar aanleiding van het feit dat linda het verhaal, dat ik een jaar geleden in de alla met een dwerg heb staan zoenen (de plintenschilder), zonodig op moest rakelen. nog bedankt he smeerkees!! hahaha. Nou lieve illy, heb ik nog meer te melden......ff denken..oja haha, onze huisbaas is overleden (oh, dit is niet grappig dus neem dat haha niet te letterlijk). Afgelopen donderdag gebeurd. zielig maar ja de goede man was 90 dus het zat er dik in. Weet niet wat er verder met onze casa gaat gebeuren maar maak je niet druk. we zullen wel gewoon kunnen blijven zitten. Nou lieverd, ik zie je al over minder dan 5 weken jippie en maak vooral nog veel foto's voor op je site (lees: veel foto's van mannen ) dikke kus carrie b (plint dus) -
01 Maart 2005 - 18:25
Ingrid Heurkens:
Hallo Ilse,
Het is niet alleen koud in Zaragoza, in Limburg is het ook koud. Afgelopen zondag zijn Coen en ik naar Barac Michel gereden. Bij Eupen is het begonnen met sneeuwen. Het was druk. Via het tijdschrift boodschappen heb ik een recept gevonden :Spaanse omelet. Het is te vinden op www.boodschappen.nl Meer heb ik op dit moment niks te vertellen. -
02 Maart 2005 - 14:13
Marie:
Wat een gezelligheid op deze pagina!! Onze zin is beter dan het koude weer hier. Het heeft in het noorden van het land gewoon 20 tot 30 cm gesneeuwd!! Ik wil toch lente hebben!! Aangezien ik de kriebels al heb en ik nu behoefte heb aan een kleurtje op mijn gezicht, lekker op het terras zitten en een einde aan alle winterse elektrisch geladen deurklinken in de bieb en dat irritante statische haar! Zo, dat waren mijn winterblues. Lieve illy, have fun daar, bereid iedereen voor op onze komst en ik stuur je volgende week een mailtje over mijn aankomende romantische weekendje!!
Dikke kus Marie
PS. O ja, aankomende dinsdag is het evil-tuesday samen met Lin, Carrie Plint B, Martine en Ralph en Wim; onze nieuwe bieb-vrienden. Spanndende verhalen volgen! -
04 Maart 2005 - 13:00
Tom:
Ha die Ilse, zo te zien vermaak jij je dus wel in Zaragossa, mooi zo. Wij hebben het ook naar ons zin en we zullen proberen om iets aftespreken. Word alleen even moeilijk met de tijd. Maar we zullen het wel zien.
De groeten
Tom -
04 Maart 2005 - 13:57
Cellie:
Illy! wat een leuke foto´s!ben nog even wat tijd aan het doden voor wij echt heel hard aan het werk gaan met ons project! heel veel plezier in barcelona, zoek vast even uit waar we moeten zijn voor de lekkere mannen, het goede eten en de beste wijn! xx -
06 Maart 2005 - 10:55
Juliet:
Hoi Ilse,
Ook ik heb een weg naar je internetpagina gevonden. Zo te horen heb je het naar je zin in Zaragoza, maar dat kan ook niet anders als er zelfs nog geboard kan worden! Ik ben afgelopen zaterdag terug gekomen uit Les Deux Alpes: lekker weer, erg gezellig, lekkere wijntjes en veel rare stunts uit gehaald. David herkende veel aan mijn foto's, ik heb op dezelfde springbult gesprongen als hij (met die fotograaf erachter). De sneeuw was niet super, veel stenen enzo. Op de gletsjer was de sneeuw wel erg goed. We zaten met 13 man in een super de luxe chalet, dus nu moet ik wel even weer afkicken. Met de stage gaat het verder ook goed. Morgen slaap ik in het Amsterdam Hilton i.v.m. een managementdag van Ten Cate. Dat zijn de leuke dingetjes natuurlijk! Ik wens je nog veel plezier in Spanje, houd je haaks. Groetjes Juliet